Most érdemes a lézeres szőrtelenítést elkezdeni, hogy nyáron már csak élvezd az életet

Bármilyen szőrtelenítés kapcsán három alapvető kérdés merülhet fel bennünk: 

  1. Mennyire tartós az eredmény?
  2. Mennyi időnket veszi el a kezelés?
  3. Mennyibe kerül, megéri?

Milyen szőrtelenítések léteznek?

A nők több, mint fele a borotvát választja annak ellenére, hogy ez a megoldás nagyon igénybe veszi a bőrt és nagyon gyakran kell csinálni. Részben a megszokás és a könnyű elérhetőség miatt választják ezt valószínűleg, de nézzük meg, hogy milyen egyéb lehetőségek állnak még a rendelkezésükre:

Borotva: 2-3 nap
Szőrtelenítő krém: 3-7 nap
Gyanta, wax: 1,5-4 hét
Epilátor: 2-4 hét
Lézer: 0,5-1 év

A gyakorisági összehasonlításból következik, hogy egy kezelés lézeres szőrtelenítés megegyezik ~90-120 alkalom borotválással, ~60 alkalom szőrtelenítő krémezéssel, ~15 alkalom gyantázással és ~13 alkalom epilátorozással.

Érdemes kiszámolni, hogy mennyi rákészüléssel járnak ezek a kezelések, de ami a legfontosabb, hogy a szőrök kinövése (tüsisedés) és a bőr kipattogzása is ennyivel többször fordul elő. Márpedig ezeket senki sem szereti. 

Itt megnézheted az ITS Group innovatív lézeres szőrtelenítőjét használat közben:

Mennyi kezelés szükséges a teljes szőrtelenség eléréséhez?

Testrészenként változó és egyénileg is más-más eredményt tudunk elérni. Általánosságban elmondható, hogy egy hónaljhoz jóval kevesebb kezelésre van szükség, mint a láb teljes szőrtelenítéséhez.

Az első és a második kezelés között általában 4-6 hét telik el, de utána már ritkulnak a kezelések, a második és a harmadik között egyéntől és testrésztől függően 7-10 hét telik el. A kezelések konzultációval indulnak, ahol a munkatársaink megtervezik Önnek a kezelés folyamatát és megbeszélik a várható intervallumokat is, amik igazodnak a testtájakhoz és a szőrtípushoz

A dióda lézeres eljárás hatására a szőrtüszőben megszűnik a szőr újratermelődése, így lesz teljesen sima a bőr. A tökéletes eredményhez azért van szükség több kezelésre, mert a szőrtüszők nem egyszerre vannak aktív vagy passzív állapotban. Csak az aktív állapotban lévő szőrtüszőkre lehet hatni, ezért fordul elő, hogy még az első vagy második alkalom után is nőnek ki szőrszálak.

Azonban ezen újra kinövő szőrök száma minden egyes beavatkozással csökken. Az idő előrehaladtával a testben előfordulhatnak olyan hormonális vagy más változások, amik miatt a szőrtermelődés újra elindul, de ilyenkor már csak 1-1 fenntartó, emlékeztető kezelésre van szükség.

Megéri a professzionális lézeres szőrtelenítés?

A lézeres szőrtelenítés ár meghatározása több tényezőtől is függ. Természetesen minél nagyobb területről van szó, annál magasabb költséggel jár. Ezen kívül a szőr erőssége, sűrűsége és a bőr pigmentáltsága is befolyással van a díjszabásra.

Ha megnézzük az árakat, a felületes szemlélő számára elsőre soknak tűnhet. Ha a lézeres szőrtelenítés árakat vizsgáljuk, ne felejtsük el, hogy ez nem állandó kiadás, hanem egy hosszú távú befektetés, ami teljesen más eredményt ad, mint a folyamatos borotválás vagy gyantázás. A különböző szőrtelenítési eljárások árainak összehasonlításánál figyelembe kell vennünk, hogy az egyes kezelésekre milyen gyakorisággal van és lesz még szükség az évek során.

Habár a kisebb összeg mindig vonzóbb, számoljuk ki, hogy például gyantázásra mennyit költünk alkalmanként és ezt szorozzuk fel az évek számával. Nem mellesleg újra és újra kinőnek azok a fránya szőrök.

Nézzünk meg egy nagyságrendi kalkulációt 30 évre:

Terület: Bajusz
Gyantázás esetén: 600 Ft/alkalom
Havi gyakorisággal számítva egy évre: 600 Ft x 12 alkalom = 7 200 Ft
Ez 30 évre: 7 200 Ft x 30 év = 216 000 Ft
Lézeres szőrtelenítésnél: 15 000 Ft /alkalom
Biztos hatás érdekében 8 alkalommal számolva: 15 000 Ft x 8 alkalom = 120 000 Ft

Ez bármelyik módszernél ugyanilyen egyszerűen kiszámítható. Következtetve a példából, arra kapunk bizonyítékot, hogy hosszú távon az olcsóbb a drágább, azaz ami elsőre kevesebbnek tűnik, idővel a duplájába kerül.

Hölgyeknek és Uraknak is

A lézeres szőrtelenítésben a fő kategóriák az arc, a karok, a hajlatok, a törzs, a lábak és az intim részek. Ezeken a kategóriákon belül is több különböző alfelület van. A test minden egyes részén alkalmazható a lézeres technológia, még az érzékeny pontokon is. A tabuk ideje már régen lejárt, a szőröket az intim részekről is eltávolítjuk, hiszen a szőrtelenség rengeteg embernek ezeken a területeken is különösen fontos.

Már az is magától értetődő, hogy nem kizárólag a nők szőrtelenítik testrészeiket, ugyanis a végleges férfi szőrtelenítés is egyre inkább népszerű. A túlságosan sűrű és erős szőrszálak befolyással lehetnek az önbizalomra és a pozitív testkép kialakítására is. További ok lehet a lézeres szőrtelenítés mellett a hagyományos szőrtelenítésre való érzékenység, ami a bőr kipirosodásával és esetleges szőrbenövéssel és/vagy szőrtüszőgyulladással járhat.

A lézeres kezelés egy vegyszermentes, teljesen természetes eljárás, ami segít megritkítani, majd teljesen eltüntetni a nemkívánatos szőrszálakat az adott bőrfelületről. A bőrkímélő technológiának köszönhetően szinte minden bőrtípuson alkalmazható az eljárás, ami precízen és gyorsan hatástalanítja a szőrtüszőket.

A lézerfényt kibocsájtó gép egyénre szabottan állítható, hogy a legnagyobb hatékonysággal dolgozzon az eltérő színű szőrszálakon is. A kihulló és újra ki nem növő szőrszálak nem fognak többé szőrbenövést eredményezni, a bőr tapinthatóan simábbá és bársonyosabbá válik, ami fiatalságot sugároz. Hosszútávú hatásának köszönhetően nem kell bizonyos időközönként újra és újra elővenni a borotvát vagy a gyantát. Ennél fogva a végleges lézeres szőrtelenítés nem csupán lerövidíti a szőrszálak eltávolítására szánt időt, hanem lehetőséget nyújt egy komfortosabb élethez.

Hogyan működik az ITS Group Stardust Med gépe

Az új Stardust Med-del kihasználjuk a Szelektív Akkumulációs Fototermolízis elvét, amelynek köszönhetően a lézernyaláb energiája, kifejezetten csak azokat a részeit érinti a szövetnek, amelyet arra használnak, hogy a fény eltérő abszorpciót érjen el különböző hullámhosszon, figyelembe véve a bőr hőrelaxációs idejét (TRT).

A cél pontos elérésére, csak a legfejlettebb gépek képesek, amik a megfelelő mennyiségű energiát terjesztik, a megfelelő időtartamig. Ilyen módon a lézernyalábot kizárólagosan a hajhagyma nyeli el, és a hő felhalmozódása folytán károsodik, veszélyeztetve a csírázó papillával folytatott enzimatikus cserét és ezáltal a haj életciklusát.

Gyors használat, amely hatékony és tartós. Az új Stardust Med Lézer garantálja rövid időn belül a hajhagymák 90%-os ritkulását.

Érdeklődik? Megnézné, kipróbálná az ITS Group lézeres szőrtelenítőjét vagy más orvos-kozmetológiai gépeit?
Jelezze felénk és meghívjuk a következő ingyenes bemutatónkra!

Iratkozzon fel Ön is a VIP kedvezmények megszerzésére és a legújabb sikertörténetek megismerésére! 

Megosztási lehetőségek:

Vélemények
Kövess minket
Iratkozzon fel, hogy megkapja a legújabb kedvezményeket

iratkozzon fel hírleveleinkre kedvezményekért és a legújabb sikertörténeteinkért!