Miért a Stardust Med lézeres szőrtelenítés?

Vörös Tünde

Bármilyen szőrtelenítés kapcsán két alapvető kérdés merülhet fel bennünk: 

  1. Mennyire tartós az eredmény?
  2. Mennyi időnket veszi el a kezelés?

Milyen szőrtelenítések közül választhat?

A nők több, mint fele a borotvát választja annak ellenére, hogy ez a megoldás nagyon igénybe veszi a bőrt és nagyon gyakran kell csinálni. Részben a megszokás és a könnyű elérhetőség miatt választják ezt valószínűleg, de nézzük meg, hogy milyen egyéb lehetőségek állnak még a rendelkezésükre:

Borotva: 2-3 nap

Szőrtelenítő krém: 3-7 nap

Gyanta, wax: 1,5-4 hét

Epilátor: 2-4 hét

Lézer: 0,5-1 év

Ebből következik, hogy egy lézeres szőrtelenítés tartóssága alatt ~90-120 alkalommal kell borotválni, ~60 alkalommal kell szőrtelenítő krémezni, ~15 alkalommal kell gyantáztatni, ~13 alkalommal kell epilátoroztatni. Érdemes kiszámolni, hogy mennyi rákészüléssel járnak ezek a kezelések, de ami a legfontosabb, hogy a szőrök kinövése (tüsisedés) is ennyiszer többször fordul elő. Ráadásul a bőr kipattogzását is ennyiszer kerüljük el. Márpedig ezeket senki sem szereti. 

Egy lézeres szőrtelenítés tartóssága alatt ~90-120 alkalommal kell borotválni, ~60 alkalommal kell szőrtelenítő krémezni, ~15 alkalommal kell gyantáztatni, ~13 alkalommal kell epilátoroztatni. Ennyivel többször fordul elő a szőrök kinövése is, a tüsisedés és a bőr kipattogzása is, amit szeretnénk mindannyian elkerülni.

Megéri?

Elmondható, hogy a lézeres szőrtelenítés elsőre talán sokba kerülhet, de ha kalkulálunk, akkor gyorsan rájövünk, hogy nagyon megéri! Szeretné azt az érzést, hogy 2-4 szezonon keresztül sima, puha, szőrtelen legyen a bőre? Ezt nyújtja a lézeres szőrtelenítés versenyképes árakon.

Mennyi kezelés szükséges a teljes szőrtelenség eléréséhez?

Testrészenként változó és egyénileg is más-más eredményt tudunk elérni. A későbbiekben fogunk olyan posztokat is megosztani, ahol képekben bemutatunk erre példákat. Általánosságban elmondható, hogy egy hónaljhoz jóval kevesebb kezelésre van szükség, mint a láb teljes szőrtelenítéséhez.

Az első és a második kezelés között általában 4-6 hét telik el, de utána már ritkulnak a kezelések, a második és a harmadik között egyéntől és testrésztől függően 7-10 hét telik el. A kezelések konzultációval indulnak, ahol a munkatársaink megtervezik Önnek a kezelés folyamatát és megbeszélik a várható intervallumokat is, amik igazodnak a testtájakhoz és a szőrtípushoz

A lézeres szőrtelenítés folyamata, esetleges mellékhatásai

A kezelést végző munkatársunk megtisztítja a kezelendő felületet, amit ~2 nappal a kezelés előtt érdemes leborotválni. Az kezelő és a vendég is védőszemüveget visel az eljárás alatt, ami az adott hullámhosszú sugarakat kiszűri.

Az érzékenyebb bőrűek egy kis égető érzést és esetleg kipirosodást tapasztalhatnak, ami a kezelést követően 1-2 napon belül megszűnik. A kezelések időszakában a napozás vagy a szolárium nem ajánlott, ha nem elkerülhető, akkor érdemes magas fokú fényvédő krémet használni. Emiatt általában nem a nyári hónapokra időzítjük a beavatkozásokat.

Ritka esetben pigment anomália is kialakulhat, ami pigment többletből vagy hiányból fakadhat, és lassabban, mint a bőrpír, de ugyanúgy minden esetben elmúlik.

Összességében a lézeres szőrtelenítés egy nagyon biztonságos folyamat, gyakorlatilag elhanyagolható mellékhatásokkal.

Stardust Med, a végleges, állandó és tartós szőrtelenítésért

Az esztétikai orvoslással foglalkozó szakemberek egyik kedvence a Stardust Med, az ITS Group új 3 hullámhosszas Dióda lézerét, ami most még erősebb, biztosabb és hatékonyabb. Amikor felkértek minket, hogy tervezzünk egy ilyen lézert, mi elfogadtuk a megkeresést. Sőt még tovább mentünk.

Egy összetéveszthetetlenül Made in Italy design-nal ellátott gépbe zártuk a leginnovatívabb technológiát, amely végül a legerősebb lézersugarat kibocsájtó diódát eredményezte, innovatív dupla hűtési rendszerrel, réz és arany makrocsatornákkal.

A Stardust Med-del a szőreltávolító kezelések soha nem látott eredményeket értek el. Egyesítettük egyetlen diódakészletben a 808 nm lézerteljesítményt, az Alexandrit 755 nm teljesítményét és az Nd: Yag 1064 nm hatékonyságát. Ily módon egy még teljesebb szőrtelenítésre képes, korábban nem látott eredményekkel.

Az ilyen összetett gépek – amely direkt hatással van a testre – tökéletesen megtervezettnek kell, hogy legyenek és folyamatos innovációkkal. Mi megcsináltuk és ezt folytatni is fogjuk a munkánkat.

Hogyan működik az ITS Group Stardust Med gépe

Az új Stardust Med-del kihasználjuk a Szelektív Akkumulációs Fototermolízis elvét, amelynek köszönhetően a lézernyaláb energiája, kifejezetten csak azokat a részeit érinti a szövetnek, amelyet arra használnak, hogy a fény eltérő abszorpciót érjen el különböző hullámhosszon, figyelembe véve a bőr hőrelaxációs idejét (TRT).

A cél pontos elérésére, csak a legfejlettebb gépek képesek, amik a megfelelő mennyiségű energiát terjesztik, a megfelelő időtartamig. Ilyen módon a lézernyalábot kizárólagosan a hajhagyma nyeli el, és a hő felhalmozódása folytán károsodik, veszélyeztetve a csírázó papillával folytatott enzimatikus cserét és ezáltal a haj életciklusát.

Gyors használat, amely hatékony és tartós. Az új Stardust Meg Lézer garantálja rövid időn belül a hajhagymák 90%-os ritkulását.

Kinek ajánlott és kinek nem a tartós szőrtelenítés?

A tartós szőrtelenítés esetén annál hatékonyabb a kezelés, minél nagyobb a különbség a szőr és a bőr színe között. A legjobb, ha a szőrszál minél sötétebb és a bőr minél világosabb.

Minél nagyobb a kontraszt a bőr és a szőrszál színe között, annál több nyelődik el a szőrszálban, annál hatékonyabb a kezelés. A végleges szőrtelenítés nem hatékony olyan szőrszálak esetén, amelyekben nincs vagy csak nagyon kevés pigment található bennük. A lézeres szőrtelenítés szinte teljesen hatástalan ősz szőrszálak esetében, a szőke és világos szőrszálakra pedig sokkal kevésbé eredményes, mint az intenzíven pigmentált szőrszálakra.

A hormonális befolyásoltság miatt a javasolt életkor 17-18 éves kortól kezdődik, amikor már a hormonháztartás helyreállt.

Akiknél a hormonműködés miatt túlzott szőrösödés figyelhető meg, ott a kezelések hatásosak, de az elképzelhető, hogy több kezelésre lesz szükség, mint egyébként.

Mi a különbség az IPL villanófényes és a lézeres kezelés között?

Az IPL villanófényes technika nem egy hullámhosszon dolgozik, hanem egy hullámhossz tartományban. A lézer ezzel szemben egy monokróm fény, ami egy adott hullámhosszon teljesít. Így a lézer szelektívebben tud működni. Tehát a villanófény elnyelődik egyszerre több mindenben is (pl. részben a pigmentben, részben a hemoglobinban), így mindenre hat egy kicsit, de semmire sem igazán, nem lehet fókuszáltan dolgozni vele.

A lézer a fókuszált funkciója miatt specifikusabban dolgozik. Ezért hatékonyabban lehet vele szőrteleníteni, mint egy olyan géppel, ami szélesebb spektrumban működik.

Iratkozzon fel Ön is a VIP kedvezmények megszerzésére és a legújabb sikertörténetek megismerésére! 

Bejelentkezés online konzultációra

Megosztási lehetőségek:

Vélemények
Kövess minket
Iratkozzon fel, hogy megkapja a legújabb kedvezményeket

iratkozzon fel hírleveleinkre kedvezményekért és a legújabb sikertörténeteinkért!