Mi az a hüvelyszárazság? Van rá megoldás?

A változókorban lévő nők egyharmadát érinti a hüvelyszárazság, az életkor növekedésével a gyakorisága sajnos tovább nő

A hüvelyszárazság sokkal több nőt érint, mint elsőre gondolnánk, valamint nem csak testi, hanem lelki tünetekkel is együtt jár. A kiváltó okok között több dolog is szerepelhet – pl. pszichés terheltség vagy betegség -, de a változókor kísérőjelenségeként tartják leginkább számon.

Akkor beszélünk hüvelyszárazságról (vaginális atrófia), amikor a hüvelyváladék mennyisége lecsökken, ami a hüvely hámsérüléseihez, fertőzéshez és fájdalomhoz vezet. A hüvely nyálkahártyájában a hüvelybemenet körül lévő Bartholin-mirigy, a méhnyakon keresztül a méhtestből leszivárgó váladék, valamint a hüvely membránja járul hozzá a hüvelynyák, hüvelyváladék megfelelő mennyiségéhez.

Enyhébb esetben a hüvelyszárazság csak a szexuális együttlétek alkalmával tapasztalható, ilyenkor a nem megfelelő izgalmi állapotról beszélünk, ami az intimitás növelésével, az elején némi síkosító használatával könnyedén orvosolható.

Azok a fajta hormonális változások, melyek komoly hatással vannak a hüvelyváladék termelődésére, a kor előrehaladtával jellemzőbbek. A menopauza állapotában, a nők 25-40 százaléka is szenvedhet tőle.

A hüvelyszárazság tünetei kétfajta területet érinthetnek: hüvelyi és húgyúti. A hüvelyi tünetek esetén a vagina belső hámjának szárazsága égő – viszkető, kellemetlen, legtöbbször fájdalmas érzést okoz, továbbá gyakoriak a különböző hüvelyfertőzések is.

A húgyúti tünetek közé tartozik a vizeletürítés közben érzett égő – csípő érzés, a gyakori vizelési inger, az enyhe vagy súlyosabb inkontinencia, vizeletcsepegtetés, illetve a húgyúti fertőzések gyakori jelenléte, kiújulása.

A hétköznapi kellemetlenségek mellett a szexuális életre is negatív hatással van a hüvelyszárazság. A diszkomfort érzet, a fájdalom, a nem megfelelő testi jelzések mellett, akár vérzés is lehetséges az aktus alatt.

A húgyúti és hüvelyi panaszok együtt okozzák a hüvelyszárazság másodlagos tüneteit: a nőiesség érzésének az elvesztését, az önbizalom csökkenését, a szexualitástól való távolodást, az állandósuló kellemetlen közérzetet, a stresszt.

A hüvelyszárazság sok nő fejében még mindig tabu, sok esetben az orvosuknak sem mernek róla beszélni, és így sajnos a megoldás lehetőségét is elveszítik. A téma fontosabb, mint gondolnánk, mert nagyon sokszor a hüvelyszárazság valamilyen komolyabb betegség (akár méhnyakrák) kísérő tüneteként jelentkezik, szakorvosi konzultáció és a megfelelő vizsgálatok hiányában erre nem derül fény és nem kezdődik meg a kezelés.

Különösen fontos tehát, hogy felismerjük a hüvelyünk által küldött szignálokat, és merjünk segítséget kérni, hiszen a hüvelyszárazság kezelése a legtöbb esetben nem hosszú folyamat.

Mi az Opera V nőgyógyászati gép? Mire használható?

Az urogenitális rendellenességek a lakosság nagy százalékát érintik bármely életkorban, és nagymértékben befolyásolják az életminőséget. Eddig ezek a működési zavarok nem kaptak megfelelő terápiás kezelést, csak invazív típusú megközelítést, amely nem minden esetben szükséges.

Az Opera-V egy olyan eszköz, amelyet a női nemi szervek hatékony és fájdalommentes kezelésére terveztek. A készülék a szinergikus módon való működés érdekében rádiófrekvenciás és elektroporációs mechanizmus által adott energiaátviteli koncepción alapul. Az Opera-V-nek köszönhetően a kezelt szövetek alakja és szabályos működése jelentősen helyreáll.

Nőgyógyászati patológiák kezelése:

 • Krónikus kismedencei fájdalom
 • Dysmenorrhoea (fájdalmas havivérzés) és Dyspareunia (fájdalmas közösülés)
 • Vulvodynia (szeméremtesti fájdalom) és Vaginizmus
 • Atrófia, szárazság és hüvelyfiatalítás
 • Hüvelyi elasztózis
 • Stressz inkontinencia
 • Perineum (gát) rehabilitáció
 • Nőgyógyászati trauma

Opera V : Eredmények 3 kezelés után

80%:

 • Fibrómától kialakult hasi fájdalom csökkenése
 • Vizeletveszteség és az inger kényelmetlenségének csökkenése
 • Fokozott külső hidratáltság és hüvelyi síkosság

70%:

 • Krónikus kismedencei fájdalom csökkenése
 • Csökken a fájdalom az anális záróizom trigger pontjaiban
 • Fokozott szexuális libidó

Opera V : Eredmények 8 kezelés után

90%:

 • Csökken a fájdalom a puborektális trigger pontokban
 • A Dyspareunia (fájdalmas közösülés) és a Vaginizmus rendellenességek csökkenése

75%:

 • Az endometriózis okozta krónikus kismedencei fájdalom csökkenése
 • A hátfájás csökkenése a menstruációs ciklus alatt

Az Opera-V egy olyan készülék, amely a rádiófrekvenciát elektroporációval kombinálva a hatóanyagok bejuttatására non-invazív megközelítéssel ér el eredményt. Ennek a kombinált megközelítésnek köszönhetően az eredményeket 2 különböző és kombinált rendszer adja:

 1. Sejt reakciós rendszer: a rádiófrekvenciás energiaátvitel a sejtanyagcsere újraaktiválásához vezet.
 2. Dermo aktív rendszer: Az elektroporáció kiterjeszti a transzdermálisan beadható gyógyszerek körét. Az a lehetőség, hogy a készülék együttesen használható hatóanyagokkal kombinálva lehetővé teszi bármely természetes hatóanyag szállítását és a kezelések hatékonyságának maximalizálását.

A kezelés hatékony, fájdalommentes, köszönhetően a paramétereknek és az alkalmazható anyagok sokféleségének, a kezelés testre szabható a páciens igényeinek megfelelően.

A tanulmány szerint ez a 6 legeffektívebb eljárás, amiből van 3 non-invazív (azaz nem kell a bőrt megnyitni):

 • lökéshullám terápia
 • fogyás
 • edzés

Ráadásul a lökéshullám terápiát nevezték meg a leghatékonyabb terápiának mind közül.

A Soft Touch lökéshullám legújabb gépének a bemutatója működés közben:

Megnéznéd, kipróbálnád az ITS Group Opera V nőgyógyászati gépét?

Iratkozz fel hírlevelünkre a VIP kedvezmények megszerzésére és a legújabb sikertörténetek megismerésére! 

Megosztási lehetőségek:

Vélemények
Kövess minket
Iratkozzon fel, hogy megkapja a legújabb kedvezményeket

iratkozzon fel hírleveleinkre kedvezményekért és a legújabb sikertörténeteinkért!