Amikről nem szívesen beszélünk, pedig fontos lenne: a dyspareunia (fájdalmas közösülés) és vaginizmus

Lehet, hogy te se mered bevallani párodnak, ha nemi életetek során a szeretkezés fájdalommal jár. Tudatukban a közösülés egy csodálatos élményként él, viszont szinte minden harmadik ember érintett a dyspareunia által. A görög orvosi kifejezés mögött az egyik leggyakrabban előforduló nemi életet érintő zavar áll. A dyspareunia, azaz a fájdalmas közösülés hátterében a testi okok mellett a lelki tényezők is jelentős szerepet töltenek be.

OKI HÁTTERE

A dyspareunia mindkét nemet egyaránt érintheti, mégis a nők körében gyakrabban előforduló egészségügyi problémának mondható. Férfiaknál jelentkezhet gyulladás következményeként vagy gyógyszerek mellékhatásaként.

Nőknél az első közösülés során a hüvelybemenetet részben vagy teljesen fedő szűzhártya beszakítása okozza a fájdalmat vagy a hüvely nem megfelelő síkossága, ami megint egészségügyi problémára utal. Ugyanúgy állhat a háttérben fertőzés vagy gyulladás, nem rendeltetésszerűen használt fogamzásgátló eszköz.

A panaszok elkerülése miatt is nagyon fontos kiemelten ügyelned a higiénére és a megfelelő védekezésre, mivel ezek figyelmen kívül hagyásával könnyen táptalajt nyújthatsz a problémának. A nemi életet élő hölgyek körében főleg a menopauza után gyakran jelentkezik, mivel a női nemi hormonok közül az ösztrogén szintje csökkenni kezd, hatására a hüvely fala elvékonyodik és síkossága is megváltozik.

KEZELÉS

Elhelyezkedés szerint felosztható felszínes és mély dyspareuniára. Felszínes fájdalom esetén a fő kiváltó okok közé a gyulladások és fertőzések sorolhatók, melyekre célzott antimikrobás terápiát kell alkalmazni. Ez esetben a legjelentősebb tüneteket tapasztalhatod magadon, mint például a viszketés, bőrpír és kellemetlen hüvelyi folyás.

Változókorban az ösztrogénhiány miatt fellépő közösülési fájdalomra célzott hormonpótló kezelést javasolnak a nőgyógyászok, mellyel elérhető a hüvely egészséges állapota. Ritkán szűzhártya rendellenességek állnak a háttérben, melyek megoldása műtéti beavatkozást igényel.

Mélyen tapasztalt fájdalom hátterében szervi megbetegedések állnak, mint például a kis medencei szervek gyulladása, melyek kezeléséhez antibiotikumokat alkalmaznak.

Az endometriosisban szenvedő betegek a műtéti beavatkozást követően gyakran számolnak be fájdalmas közösülésről, itt nagy valószínűséggel a műtétet követő hegesedések okozhatják a mély fájdalmakat. Ha a diagnózis kimutatja a szervi elváltozásaid, a kezelésed során a legfontosabb a közösülés elkerülése a testi és lelki problémák teljeskörű felismeréséig. A szervi rendellenességekre gyógyszeres terápiát javasolnak, melyek kiegészíthetők ülőfürdőkkel, a nemi élet visszavezetésével pedig síkosító alkalmazásával.

Ha te is tapasztaltad már magadon, hogy a pároddal együtt töltött idő fájdalommal jár, az egészséged érdekében célszerű minél hamarabb egy nőgyógyászhoz fordulnod. Az orvosi vizsgálatok során mikrobiológiai- és ultrahangos vizsgálatok, valamint alhasi tükrözés történik a szervi okok felfedésére. A testi rendellenesség kizárásával a pszichés háttér kerül előtérbe.

VAGINIZMUS

Benned is biztos aggodalmat és bizonytalanságot keltett már több párkapcsolati problémád is, ami megmutatkozott szexuális életetekben. Ez nagyban befolyásolja az együttlét minőségét és további negatív hatással lehet, szégyenérzetet és bűntudatot generálhat, végső esetben fájdalmat okozhat, ezt nevezzük vaginizmusnak.

A lelki tényezők hátterében nagyon gyakran környezeti hatások, kultúra, erkölcsi nevelés vagy hozott egyéni tapasztalat áll. Ilyenkor a hüvely és a gát izmai összehúzódnak, ezzel akadályozva a közösülést, a nőgyógyászati vizsgálatot vagy egy egyszerű tampon felhelyezését.

A vaginizmus több fajtáját is megkülönböztetjük, ilyen például a helyhez kötött, azaz szituatív vagy permanens, huzamosabb ideig tartó izomösszehúzódás. Elsődleges vaginizmusról akkor beszélünk, ha nem társul mellé más testi tüneted, ezzel ellentétben a másodlagos kórképnél bizonyos fájdalomhoz tudod kötni.

Az egyik legnagyobb belső gátat képző esemény egy nő életében a menstruáció vagy a szüzesség elvesztése, de egészen kisgyerekkorig visszavezethető egy-egy lelki trauma, amit az illető egész életében magával hordoz és külső segítség bevonása nélkül megnehezíti a mindennapjait. Lehet a te problémád mögött is csak egy egyszerűnek vélt, de számodra kifejezetten kellemetlennek megélt élethelyzet áll, mint mondjuk az első nőgyógyászati vizsgálatod.

Elsősorban a nyílt kommunikáció megvalósítása lenne a cél a párod felé, hogy a problémát ketten együtt oldjátok meg. A gondok felszínre hozásával közelebb kerülhettek egymáshoz nem csak a mindennapok terén, hanem a szexuális életeteket érintően is.

Ha ez nem megvalósítható, szakember bevonásával és pszichoterápia alkalmazásával a probléma orvosolható. Nagyon fontos ilyenkor a relaxációs technikák helyes kivitelezése és az együttműködő hozzáállás a terápia során.

A legfontosabb, hogy ne magadban keresd a hibát. Ha problémát észlelsz, kérj minél hamarabb segítséget szakembertől, ne törődj bele a jelenlegi helyzetedbe. Ez az állapot nem egy betegség, hanem a szexuális élettel kapcsolatos pszichológiai probléma, amit egyedül nem lehet megoldani, figyelmen kívül hagyva pedig könnyen romló pszichés állapotokhoz vezethet.

OPERA V

A nőgyógyászati problémák konzervatív orvoslása invazív beavatkozások sorát foglalja magába, ezzel ellentétben az Opera V egy olyan nőgyógyászati orvostechnikai eszköz, melyek segítségével megvalósítható a non-invazív terápia.

A gép kettős hatásmechanizmusát a sejt reakciós és dermo aktív rendszer alkotja, melyeknek köszönhető fájdalommentes és hatékony technikája.

Már az első 3 kezelést követően jelentős javulásról számoltak be a páciensek, 8 kezelés után pedig a dyspareunia és vaginizmus kellemetlen tünetei is csökkentek.

Ha még te is a megfelelő terápiás kezelés után keresel és bizonytalan vagy a választásban, keresd fel a Cryoslim csapatát, ahol online Zoom konzultáció során választ kaphatsz kérdéseidre és megerősítést az Opera V sikeres mechanizmusáról.

Már az első 3 kezelést követően jelentős javulásról számoltak be a páciensek, 8 kezelés után pedig a dyspareunia és vaginizmus kellemetlen tünetei is csökkentek.

Mi az Opera V nőgyógyászati gép? Mire használható?

Az urogenitális rendellenességek a lakosság nagy százalékát érintik bármely életkorban, és nagymértékben befolyásolják az életminőséget. Eddig ezek a működési zavarok nem kaptak megfelelő terápiás kezelést, csak invazív típusú megközelítést, amely nem minden esetben szükséges.

Az Opera-V egy olyan eszköz, amelyet a női nemi szervek hatékony és fájdalommentes kezelésére terveztek. A készülék a szinergikus módon való működés érdekében rádiófrekvenciás és elektroporációs mechanizmus által adott energiaátviteli koncepción alapul. Az Opera-V-nek köszönhetően a kezelt szövetek alakja és szabályos működése jelentősen helyreáll.

Nőgyógyászati patológiák kezelése:

 • Krónikus kismedencei fájdalom
 • Dysmenorrhoea (fájdalmas havivérzés) és Dyspareunia (fájdalmas közösülés)
 • Vulvodynia (szeméremtesti fájdalom) és Vaginizmus
 • Atrófia, szárazság és hüvelyfiatalítás
 • Hüvelyi elasztózis
 • Stressz inkontinencia
 • Perineum (gát) rehabilitáció
 • Nőgyógyászati trauma

Opera V : Eredmények 3 kezelés után

80%:

 • Fibrómától kialakult hasi fájdalom csökkenése
 • Vizeletveszteség és az inger kényelmetlenségének csökkenése
 • Fokozott külső hidratáltság és hüvelyi síkosság

70%:

 • Krónikus kismedencei fájdalom csökkenése
 • Csökken a fájdalom az anális záróizom trigger pontjaiban
 • Fokozott szexuális libidó

Opera V : Eredmények 8 kezelés után

90%:

 • Csökken a fájdalom a puborektális trigger pontokban
 • A Dyspareunia (fájdalmas közösülés) és a Vaginizmus rendellenességek csökkenése

75%:

 • Az endometriózis okozta krónikus kismedencei fájdalom csökkenése
 • A hátfájás csökkenése a menstruációs ciklus alatt

Az Opera-V egy olyan készülék, amely a rádiófrekvenciát elektroporációval kombinálva a hatóanyagok bejuttatására non-invazív megközelítéssel ér el eredményt. Ennek a kombinált megközelítésnek köszönhetően az eredményeket 2 különböző és kombinált rendszer adja:

 1. Sejt reakciós rendszer: a rádiófrekvenciás energiaátvitel a sejtanyagcsere újraaktiválásához vezet.
 2. Dermo aktív rendszer: Az elektroporáció kiterjeszti a transzdermálisan beadható gyógyszerek körét. Az a lehetőség, hogy a készülék együttesen használható hatóanyagokkal kombinálva lehetővé teszi bármely természetes hatóanyag szállítását és a kezelések hatékonyságának maximalizálását.

A kezelés hatékony, fájdalommentes, köszönhetően a paramétereknek és az alkalmazható anyagok sokféleségének, a kezelés testre szabható a páciens igényeinek megfelelően.

A tanulmány szerint ez a 6 legeffektívebb eljárás, amiből van 3 non-invazív (azaz nem kell a bőrt megnyitni):

 • lökéshullám terápia
 • fogyás
 • edzés

Ráadásul a lökéshullám terápiát nevezték meg a leghatékonyabb terápiának mind közül.

A Soft Touch lökéshullám legújabb gépének a bemutatója működés közben:

Megnézné, kipróbálná az ITS Group Opera V nőgyógyászati gépét?

Iratkozz fel hírlevelünkre a VIP kedvezmények megszerzésére és a legújabb sikertörténetek megismerésére! 

Megosztási lehetőségek:

Vélemények
Kövess minket
Iratkozzon fel, hogy megkapja a legújabb kedvezményeket

iratkozzon fel hírleveleinkre kedvezményekért és a legújabb sikertörténeteinkért!